Tapiolassa on helppo asua

 

Uudistuvaan Tapiolan keskukseen rakennetaan asuntoja yli 2 000 ihmiselle. Osa uusista kodeista on jo valmistunut, osa rakennuksista ja kortteleista on vielä suunnittelu- tai kaavoitusvaiheessa.

 

Asuminen Tapiolan elävässä kaupunkikeskuksessa on ainutlaatuinen mahdollisuus. Puutarhakaupungin miljöössä ja Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan keskellä palvelut ovat lähellä ja liikkuminen helppoa. Parhaimmillaan kaupat, ravintolat, pysäköintihallit ja julkinen liikenne ovat saavutettavissa pelkän hissimatkan päässä. Vieressä ovat myös kulttuuripalvelut sekä mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan.

 

Liikenneyhteydet ovat Tapiolan keskuksessa erinomaiset. Metro kulkee tiheästi ja sillä pääsee Helsingin keskustaan vartissa. Bussit Espoon, Helsingin ja Leppävaaran suuntaan lähtevät Tapiolan keskuksen bussiterminaalista.

 

Tapiola on merellistä Espoota. Lähimmät vene- ja uimarannat ovat muutaman sadan metrin päässä. 

 

 

Tapiolan keskuksen uudet asuinkohteet

 

Tapiolan Kirjokansi – parempia yhteyksiä saa etsiä

Tapiolan Kirjokannen neljä asuintaloa ja vieressä kohoava Espoon Hattara ovat upea viiden talon kokonaisuus uudistuvan Tapiolan sydämessä, osin kauppakeskus AINOAn päällä. Kirjokannen ja Hattaran näyttävät talot asettuvat osaksi arvostettua klassista puutarhakaupungin arkkitehtuuria, ja useista kodeista näkyy merimaisemat ja Tapiolan ympäröivät puistot. Kaksi kohteista on jo valmiina, ja koko Kirjokansi on valmis keväällä 2020.

 

Lue lisää Kirjokannesta

 

 

Raitinkartano on kaiken keskellä

Aivan kauppakeskus AINOAn kyljessä sijaitseviin Raitinkartanoon ja Tapiolan Länsituuleen tulee asuntoja sekä liike- ja palvelutiloja. Raitinkartanon kodit valmistuvat kesällä 2021 tontille, jolta ennen löytyivät mm. Akateeminen kirjakauppa ja Nordea-pankki. Raitinkartanoon tulee yläkerrosten suurten asuntojen lisäksi lähinnä pienempiä asuntoja, joten keskipinta-ala on noin 55–60 neliötä.

 

Myös rakennusten länsipuolelle Länsituulenkujalle on suunnitteilla lisää asuinrakennuksia, jotka ovat kaavoitusvaiheessa.

 

 

Itätuulenkujan asunnot ja ”Feenix”

Itätuulenkujan asuntojen rakentaminen alkaa kesällä 2020 neljän kohteen osalta ja kahden kohteen osalta myöhemmin. Kokonaisuuteen kuuluu kuusi rakennusta. Osa niistä tulee nykyisen Vesiputoustalon tilalle. Paikalle on suunnitteilla kaksi enintään 12-kerroksista asuinkerrostaloa, joista on käytetty nimitystä "Tapiolan Feenix". Kaava mahdollistaa noin 300 asunnon rakentamisen nykyisen toimistokiinteistön paikalle. Asuintalojen yhteiseen kivijalkakerrokseen on tulossa jonkin verran liiketiloja.

 

 

Tuuliniityn materiaalina on puu

Tuuliniityn alueelle lähelle tenniskeskusta tulee 4–6-kerroksisia kerrostaloja ja puiston reunaan kaksikerroksisia rivitaloja. Alueen pohjoiskärkeen rakennetaan 12-kerroksinen puukerrostalo, johon tulee opiskelija-asuntoja.

 

Lue lisää Tuuliniitystä

 

 

Satakielenrinteestä tulee vehreä asuinkortteli 

Satakielenrinteen uusi asuinkortteli tulee entisen Tuultenaltaan ja purettavan Satakielitalo-toimistorakennuksen paikalle. Uusia koteja rakennetaan suunnitelman toteutuessa yhteensä noin 650 asukkaalle. Leimuniitty on osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä ja sen keskeneräistä lounaisnurkkaa Satakielenrinne tulee täydentämään veistoksellisena ja vehreänä asuinkorttelina.

 

Osa Tapiolan keskuksen rakennuskohteista on vasta suunnitteluvaiheessa ja muutokset ovat mahdollisia.